Aktuellt i LO Play
Aktuellt
Aktuella rapporter i LO Fakta
Pressmeddelanden

Arbetslivskriminalitet vardag i många branscher

LO släpper idag en rapport, "Kampen för ordning och reda", om arbetslivskriminalitet. Rapporten presenterar ett åtgärdspaket med 29 förslag. Det handlar exempelvis om stärkt myndighetssamverkan, att inom offentlig upphandling bör huvudregeln vara max två led av underleverantörer och en skärpning av arbetskraftsinvandringen.


Död, fusk och svek - LO i Almedalen

LO deltar under Almedalsveckan med ett eget seminarium och deltagande på en mängd andra. På plats är ordförande Susanna Gideonsson, chefsekonom Laura Hartman och ungsekreterare Elsa Alm samt ytterligare sakkunniga i aktuella frågor kring arbetsmarknad.


LO startar sommarkampanj för unga och nya på jobbet

Måndagen den 27 juni drar LO igång sin årliga kampanj som riktar sig till unga på väg ut i arbetslivet. Med kampanjen ”Koll på jobbet” vill stötta LO stötta unga och nya på arbetsmarknaden. Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur långa får arbetstiderna vara? Ska det betalas lön under provanställning? Vad är ett anställningsbevis?


Arbetet

Fler söker sig till sociala matbutiker när priserna ökar

Trycket har ökat hos Matmissionen, den sociala matbutiken där människor med låga inkomster kan köpa mat billigare. Även de som tjänar över butikens inkomstgräns vill nu bli medlemmar.


Arbetsvillkoren inom LSS är ovärdiga svensk arbetsmarknad

Personalen inom LSS måste också kunna erbjudas trygghet på jobbet. Därför vänder sig nu Kommunal till arbetsdomstolen, skriver Johan Ingelskog.