LO Play

Filtrera innehåll | Rensa filter

Prenumerera på filmklipp

Arbetsmarknad

Max 29 minuter - Almedalen special #3

29 min

Ljungberg & Sundström gör en Almedalen special. Talen recenseras och politiken diskuteras. I det tredje avsnittet gästas programmet av Susanna Gideonsson, LO, och Marie Nilsson, IF Metall.

Arbetsmarknad

Max 29 minuter - Almedalen special #2

28 min 30 sek

Ljungberg & Sundström gör en Almedalen special. Talen recenseras och politiken diskuteras. I det andra avsnittet gästas programmet av Therese Guovelin, LO, och Gabriella Lavecchia, Seko.

Välfärd

Max 29 minuter - Almedalen special #1

28 min 45 sek

Ljungberg & Sundström gör en Almedalen special. Talen recenseras och politiken diskuteras. I det första avsnittet gästas programmet av Lisa Bengtsson, LO, och Tommy Wreeth, Transport.

Välfärd

Är privata sjukvårdsförsäkringar ett hot mot vård efter behov?

1 tim 2 min

Privata sjukvårdsförsäkringar har ökat från 103 000 till 680 000 på tjugo år. De bidrar väldigt lite till att finansiera den vård som erbjuds i Sverige, men de har de en stor påverkan på hur sjukvården fungerar. 

Ekonomi

Ekonomiska utsikter våren 2021

31 min

LO-ekonomerna presenterar sin ekonomiska prognos. Fokus för vårens rapport är det ekonomiska läget, åtgärder för att bekämpa långtidsarbetslösheten och klimatinvesteringar.

Opinionsbildning

Max 29 minuter - med Ljungberg & Sundström # 10

11 juni

Kan karensen i sjukförsäkringen avskaffas genom kollektivavtal? Är det sant att den växande ojämlikheten inte är ett problem?

Arbetsmarknad

Sekretesslagstiftningen gynnar kriminella arbetsgivare

58 min

Sveriges sekretesslagstiftning måste ändras för att vi ska få bort oseriösa och kriminella arbetsgivare på arbetsmarknaden.

Opinionsbildning

Max 29 minuter - med Ljungberg & Sundström # 9

27 min

Vad krävs det för att bli en facklig hjälte? Kommer EU att köra över de svenska kollektivavtalen? Lönar det sig bättre att arbeta om a-kassan är bra?

Sida 1 av 26123456...26