Så, hur ska vi då kunna vara en hel människa, som kan, orkar och har viljan att arbeta ett helt arbetsliv fram till pension? Om det handlar programmet ”Det goda arbetet i en ny tid - en hel människa, ett helt arbetsliv.
Medlemmarna i LO-förbunden ställs ofta inför samma arbetsmiljöproblem, men de tar sig olika uttryck i de olika branscherna, säger Marie Boström som arbetar med LO-programmet Det goda arbetet i en ny tid.
För att stimulera debatten kring Det goda arbetet har LO tagit fram fyra underlag med fakta om hur dagens arbetsliv ser ut. Områdena är kompetensutveckling, anställningsvillkor, organisering och hälsa.
Digitaliseringen kräver betydande kompetensåtgärder, men tänk om kompetensen redan finns på våra arbetsplatser?
Äldreomsorgen är numera en psykosocialt tung verksamhet där de anställda lider av stress, sömnbesvär och en återkommande oro inför att gå till jobbet.
Under våren 2019 har Arbetsmiljöverket fått i uppdrag av regeringen att ta fram en nollvisionsstrategi för att minska dödsolyckor och arbetssjukdomar som leder till för tidig död.
I en tid av snabba omställningar är oro för nerdragningar ständigt närvarande. Här kan du ta del av goda exempel på hur arbetsgivare och arbetstagare samarbetat för att hitta hållbara alternativ. Med det goda arbetet i fokus.
Vad är det som gör att vi blir sjuka av att jobba, vad är det som orsakar dödsolyckorna? Vid LOs hearing medverkar bland andra Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister (S).
Ett europeiskt forskarteam med bas i Lund har undersökt hur innovationskraften påverkas av lön, arbetsmiljö, inflytande, anställningsform och jämlikhet.
Professor Ann-Beth Antonsson guidar kortfattat om faropiktogram och säkerhetsdatablad. Du får på ett enkelt vis tre matnyttiga tips för direkt koll, men också till djupare kunskaper.